BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 23, 2011

~Takdir iIlahi~


بسم الله الرحمن الرحيم

Hanya dengan namaMu Ya Allah, yg Maha Pengasih lg Maha Penyayang,

Kata ini bisa diungkap..

Merungkaikan segala resah gelisah di

dada..

Setelah sekian lama , blog ni x diupdate..maafkan sy.

then, hari ni..sy mencuba lg..setelah diingatkan berkali2

untuk terus istiqamah..sy mencuba lg..

istiqamah untuk mentarbiyah diri,

juga untuk terus melaksanakan tugas sbg da'ie..


tapi, apalah dayanya untuk mengatakan diri ni da'ie,

sekiranya tidak redho dgn ujianNya..

usaha dan usaha..demi MARDHOTILLAH..


bila mengaku beriman dgn rukun Iman,

maka seharusnya beriman dgn keenam-enam rukun.

termasuklah beriman dgn Qadha' dan Qadar Allah 'azza Wa Jalla..

firmanNya :

“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan (saja) mengatakan : ‘Kami telah beriman’,

sedangkan mereka belum diuji lagi?”

Al-Ankabut: 2

tapi itulah manusia..cepat melatah bila diuji..

bila diuji dgn kekurangan duniawi,

kita mengeluh atas segala kekurangan tersebut..

harta, keluarga,kesihatan, dll..


n I'm d one..

yg mengeluh bla diuji..

walaupun baru sedikit diberikan ujian,

sy sudah terduduk lemah..

mula memikirkan asbab segala yg terjadi..

mula memikirkan kalau , kalau dan kalau..


tp sy terlihat sesuatu


"TAKDIR ILAHI, OPTIMISKAH KITA ?"


Alhamdulillah..

Allah ingatkan sy..Allah berikan teguran kpd sy..

agar sy Redho dgn sgala ketentuannya..

Takdir yg telah ditetapkanNya


..……………………………………………………………………

Kalau one day, still in d same condition as now, ....

mcmane nak sambung study?

~ kata mereka, 'Extend je la....'- kp, n most of kwn2 sy,

shbt2 sy mencadangkn utk EXTEND....

Ntah kenapa, sy sedih sgt...

tp,

ble kembar sy inform ramai yg cube

suggest perkara yg sama, sy cube bertahan..


n I know kembar sy pun same..

tp sy try untuk berthn,..bertahan dan bertahan..

tapi, sy thu, km berdua d situasi yg same..

same2 mengalirkan airmata..

walaupun kami masing2 di tempat yg berbeza..

tp sy tahu..dy sedih..



My Dear Kembar…Be strong dear..and

Don’t worry ok..

sy akan ok..=)


…………………………………………………………

Kalau one day, still in d same condition as now, .......

Mcmane nak bergerak ke sane sini ?

~ kta levelMate sy:

‘min, ape kt awk gune w******a** je…

kan sng awk nak pg toilet…’


Diorg keep ckp:

min, nape min jalan mcm org baru lepas pantang je…

(mb mmg same kot =) )

N then, sy x tahu ape nak dijawab..

just bleh keep senyum n senyum..



(Hm..bagus jgak cadangan tu…best jugak..bleh main2..
cepat sikit sampai..hehe
tp….No no cannot….sy masih mampu…
Boleh, mesti Boleh~ Katakan boleh! )

……………………………………………………………………………

Sy tahu….semuanya yg disuggestkan kerana mereka
Syg kansy..mereka ambil berat ttg sy…

Tp maafkan sy teman, maafkan sy sahabat…

Sy ............... dgn semuanya…

Ntah mengapa....

Maafkan saya….

Jangan risau shbt, sy masih mampu..

Masih dan Akan Terus Mampu….

Mungkin sy lambat bleh ke sana sini..

Gayanya seperti org yang baru bertatih..

mungkin seperti org yg baru berpantang ,

tapi sahabat, jgn risau….


SAYA MASIH MAMPU…

And my Dear Kembar,..sy th sy selalu susahkan awk…

Selalu sgt susahkan awk,

Maafkan Saya ye…Maafkan sy…

sbb keep buat awk risaukan sy…

Maafkan sy kembar..

Maafkan saya…

Mungkin shbt suggest sy supaya EXTEND

krn x sanggup melihat sy kecundang di medan akademik..

Tapi sahabat,

medan inilah yg akan lebih menguatkan sy..

medan inilah yg bleh membahagiakan ibubapa sy..

medan inilah yg menentukan masa depan sy..


Maafkan Sy shbt..

Syukran Jazilan atas keperihatinan kalian..terima kasih..


Saya akan terus berusaha sahabat,…dan sahabat, Doakan saya…

Agar SAYA MASIH MAMPU..

Meneruskan impian dan harapan ibubapa sy…


Ummi, Ayah....

k long mntk maaf.

sbb selalu susahkan umi dan ayah...=(

Ummi, Ayah....

Doakan K Long..agar terus kuat..

Doakan k long, agr terus OPTIMIS ! =)


Doakan sy sahabat..agar terus kuat seperti kalian..

same2 OPTIMISkan diri...

Maka senyumlah pengubat duka..
Senyumlah penguat bicara..
Senyumlah keranaNya..

~My dear Kembar, jgn sedih2 lg ok...kite kuat..
same2 optimiskan diri..awk blh..
sy pn blh..kte same2 bleh..n 1 lg..sy dah update..
jgn membebel kt sy lg ea berhabuk la bagai..
awk kalah..hihi..=)
sy syg awk..sgt2..fillah...~

3 comments:

.:. Fairuz Nuraddin .:. said...

Awak boleh :) mesti boleh.. Allah syg awak, ramai org syg awak.. n sy syg awak.. so awak jg diri k.
jangan give up, sbb Allah ade, family awak ad, n awk ade sy..
sorry, sy xde niat nak buat awk sedih.. sorry, bile sy buat awak risau dgn segala respon sy.. sorry bile sy mmprotes setiap kali sy rase sy nak mmprotes, and at last awak yg jadi mngsa nak mendengar segala.. thanks for everything.. be strong! i am always here for u.. :)

mujahidah_fillah said...

maafkan ana ye sebab xdapat selalu disampingmu sahabatku...

Ana yakin Meen kuat dan mampu harungi semua ujian ni...ana bangga dapat sahabat macam meen(Yus jgk =))...yg tabah menempuh ujian yg datang...betapa Allah menyayangi sahabat2 ana ni dengan Dia titipkan ujian ni kerana setiap ujian yg diberikan pada hambaNya adalah tanda kasih sygNya.insyaAllah...

xsabar nak jumpa Meen lps ni..rindukan senyuman Meen dan Yus..huhu.rindu nk tengok telatah korang berdua.huhu...semoga diri ini masih diberi kesempatan untuk itu oleh Nya..insyaAllah.amin...

Ya Allah,ukhuwah kami hanya keranaMu..jadikanlah ukhuwah kami hingga ke syurga ya Rabb..amin.

_kami semua sayang sgt kt Meen kerana Allah_

farhana@ana delima =)

@be BNadz said...

sayang min...doa kukirim selalu....

http://bukankisahzombie.blogspot.com